Terug

Nieuws

Samen naar Taizé

Uit de werkgroep Communicatie

Geplaatst door Martin Molema op 29-mrt-2019

In de laatste week van de zomervakantie (scholen) willen we naar Taizé met jongeren uit Meppel en omgeving. Ben jij tussen de 17 en 29 jaar oud en wil jij ook wel eens naar Taizé? Geef je dan op bij wvanschilfgaarde@kpnmail.nl. Doe dit in de maand april, dan hebben we samen tijd om de reis verder voor te bereiden. 

Hoe ziet dat er dan uit, samen naar Taizé? We vertrekken op zaterdag 17 augustus met de bus naar Taizé en we komen zondag 25 augustus weer thuis. Door samen te reizen kunnen we vragen of de bus ons in Meppel komt ophalen en weer terugbrengt. In Taizé slapen we in tenten, die iedereen zelf moet meenemen. Tijdens de week doen we mee in het ritme van Taizé wat betekent dat je
samen met jongeren uit de hele wereld drie gebedsdiensten volgt, samen eet, samen nadenkt en ervaring uitwisselt over geloven en samenleven. Ontmoeten, ervaringen uitwisselen en bezinnen staat centraal in Taizé waar jaarlijks 10.000 jongeren uit de hele wereld samenkomen. En dat samenkomen gaat verder dan het programma volgen. Er is volop ruimte om ook eens te gaan zwemmen, te luieren in de zon, te wandelen, een boek te lezen en samen iets te drinken. Neem vooral je gitaar of andere muziekinstrument mee als je die hebt. Samen muziek maken kan prima.

De reis kost ongeveer € 160,- en het verblijf € 60,-. We kunnen proberen om een deel van deze kosten zelf bij elkaar te sparen door het doen van een actie. Daarbij worden de reiskosten iets goedkoper als we met meer zijn. Dus vertel het door en neem je vrienden mee. Daarmee wordt het gelijk een ontmoeting van jongeren uit de omgeving Meppel. En ben jij nog (net) geen 17 maar wil je wel graag mee? Laat het weten, dan zoeken we naar mogelijkheden.

Wil jij meer informatie, neem dan contact op met Willemijn van Schilfgaarde. Je kan bellen naar 06-20049826 of een mail sturen. Ook iedereen die zelf betrokken is bij jongeren, (kerkelijk) jeugdwerk, of jeugdouderling is in een gemeente kan contact opnemen voor informatie over deze gezamenlijke reis. Het zou mooi zijn als we samen een mooie reis kunnen realiseren voor jongeren uit de regio.

Op dit moment zijn er contacten gelegd tussen gemeenten uit Ruinen, Ruinerwold, IJhorst, Berghuizen en Meppe

Terug